Oleum Viride pakiranje ekstra djevičanskog ulja Olea BB

W-Oleum-Viride-2-of-3W-Oleum-Viride-3-of-3

Priča o ekstra djevičanskom maslinovom ulju „Oleum Viride“, obitelji Belić, počinje kada je g. Belić svojoj supruzi za godišnjicu braka darovao mali maslinik. Danas na pet lokacija i 11 hektara maslinika s 5500 stabala pomno biranog sortimenta, gđa Belić, dipl. ing. poljop., revitalizirala je i par autohtonih sorti maslina što je iniciralo ideju otkrivanja okusa jednosortnih ulja.

 

Boje za dizajn etiketa svake pojedine sorte dobivene su metodom bionike, stilizairanjem boja ploda masline svake pojedine sorte u njenoj ranoj i kasnoj fazi sazrijevanja te indicira posebnost svake pojedine sorte masline.

Dobivena paleta boja je fascinantna i iznenađujuća te budi pregršt emocija i asocijacija. Otkrivena snažna osobnost i raznolikost identiteta svake pojedine sorte masline i okusa ulja koje u blednu daju puninu i snagu gurmanskog užitka, u paleti boja kolekcije jednosortnih ulja, svojom vedrinom, temperamentom i snagom, provocira znatiželju otkrivanja i upoznavanja svakog pojedinog okusa, ukusa, čarobnih mirisa, a posebice kulinarsko eksperimentiranje s ovim gurmanskim začinom u raznim jelima, za postizanje vrhunskog užitka.

 

Okrugle, elegantne, uske i visoke boce i “dop” čep s kuglicom za fino doziranje i zaštitu izvornosti ulja, a prekrivene su dvoslojno dizajniranom etiketom. Dok su u  podlozi etikete objedinjene boje svih sorti, čime je dobivena sinergija ujedinjenih individua svake sorte i dan snažan pečat identitetu brenda, u prvom planu je jednobojni dio etikete, dodatno istaknut kombinacijom mat plastifikacije i laka. Pri dizajnu se pazilo i na visoku estetsku vrijednost i eleganciju etikete s obzirom na plasman u ugostiteljstvu. Atributi imidža brenda u dizajniranju poklon kutije, s klapnama u obliku upletenih latica cvijeta masline, su izrazito darovnog karaktera. Jednobojnim dijelom etikete kao i kutijom dominira logotip baziran na jasnom, asocijativnom simbolu.

 

Čistoća bogatog kolorita i forme te osebujni karakter čini proizvod lako raspoznatljivim među drugim, brojnim brendovima maslinovih ulja.