DIZAJN INTERIJERA

DIZAJN INTERIJERA I STILIZIRANJE

Dizajn interijera za stanovanje, odmor, rad, ugostiteljstvo ili trgovinu, u novim prostorima ili intervencija u starim strukturama, od kompletnih adaptacija do detalja, proizvoda i identiteta…

U procesu dizajna Ksenija okuplja interdisciplinarne timove najboljih stručnjaka s kojima strateški surađuje da bi stvorila inovativna, kvalitetna i održiva rješenja. Proces uključuje kompletnu odgovornost za projekt od ideje do izvedbe uključujući nadzor kvalitete radova da bi se namjera dizajna realizirala.

Postići cilj znači ne samo dizajnirati vizualni dojam. Dizajn je baziran na načelima kojima se dizajnerica brine o sigurnosti, smanjenju troškova, optimizaciji energetske efikasnosti, brine se o zdravlju i okolišu unaprjeđuje produktivnost, udobnost, fleksibilnost i lakoću korištenja te opće dobro.

Kreativni proces inspiriran je i određen arhitektonskim kontekstom, duhom mjesta, njegovom povijesnom i kulturnom pozadinom, klimom i morfologijom, kao i strategijom poslovanja, životnim/radnim stilom i potrebama korisnika koje određuju funkcionalnost, kombiniranje tradicije i tehnologije,  izbor oblika i materijala.

Vrijednost dizajna interijera može se mjeriti u ljudskim i poslovnim terminima kao: viša produktivnost, ekološka i ekonomska održivost, bolja kreativnost i inovativnost, trajne estetske vrijednosti, bolja akustika, prirodno osvjetljenje, klimatska udobnost, povećana patronaža ili prodaja.

pogledajte projekte

Faze procesa su:
− Analiza
− Istraživanja
− Strategija
− Koncept dizajna
− Procjena troškova
− Korporativni identitet
− Instalacije i izložbe
− Dekoracije
− Piktogrami
− Info grafike
− Web-dizajn
− Izdavaštvo i promotivni dizajn
− Izvedbeni projekt
− Neposredni nadzor
− Krajobraz

.

.